SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CILJEVI
 
Cook: Appleu nije cilj napraviti vlastiti automobil već razviti tehnologiju za autonomna vozila
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 02.08.2017. - 13:01:27
SAN FRANCISCO - Tim Cook, glavni direktor Applea, potvrdio je kako je ta tvrtka iznimno zainteresirana za razvoj autonomnog sustava vožnje. No, dao je naslutiti kako će sustav koji razvijaju upotrijebiti i u druge svrhe, ne samo u vozilima. 

Tijekom redovnog telefonskog razgovorima s Appleovim investitorima Tim Cook je rekao kako autonomni sustav vožnje veliki čisto tehnološki projekt u koji Apple puno ulaže. Za njega je to -majka svih projekata vezanih uz umjetnu inteligenciju-, a tu tehnologiju jabučari bi mogli koristiti i na više drugih područja mimo vozila. 

U Appleu na razvoju samostalnog sustava za vožnju navodno rade od 2014. godine. Tad su se počele pojavljivati prve glasine o pokušajima izrade električnog automobila.

Sudeći po Cookovim izjavama, cilj im više nije napraviti vlastiti automobil već razviti tehnologiju koja će biti ugrađena u autonomna vozila.

Od travnja ove godine testiraju svoj sustav u nekoliko modela Lexus RX450h SUVs, koje je moguće vidjeti na cestama oko sjedišta tvrtke u Cupertinu, piše Mac Rumors.