SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Crnogorski Telekom: Ove godine nema dividende
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.04.2017. - 22:58:11
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma razmatraće 31. maja, na redovnoj sjednici Skupštine, odluku o raspodjeli prošlogodišnje dobiti kompanije, kojom se predlaže njeno zadržavanje kao neraspoređene dobiti preduzeća.

„Razlog takve odluke su, prije svega, investicije od preko 17 miliona eura u prošloj godini, kao i 28,8 miliona eura uloženih na aukciji spektra, koje će omogućiti da se i dalje održi pozicija tehnološkog lidera na tržištu“, navodi se u saopštenju tog telekomunikacionog operatora.

Crnogorski Telekom je, kako se dodaje, na aukciji spektra obezbijedio potrebne radio-frekvencijske resurse za narednih 15 godina i budući razvoj mreže, čime dugoročno garantuje visok kvalitet usluga mobilne telefonije.Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Milija Zeković, kazao je da je namjera kompanije da ostvari dovoljno visoke rezerve likvidnosti koje će joj omogućiti da nastavi investicije i u ovoj godini i ostane tehnološki lider na tržištu.

„Prošlogodišnje investicije i ulaganje u radio-frekvencijske resurse omogućile su nam dugoročni razvoj mreže i već sada bilježimo zapažene rezultate, posebno u dijelu pokrivenosti 4G signalom. Već do kraja marta pokrili smo 95 odsto naseljene teritorije Crne Gore, a kada je riječ o fiksnoj mreži ulagali smo u razvoj infastrukture i plan nam je da nastavimo sa širenjem optike, ali i drugih rješenja za pristup internetu u fiksnoj mreži“, rekao je Zeković.

Prema njegovim riječima, kompanija nastavlja dalja ulaganja u razvoj telekomunikacionog tržišta u Crnoj Gori, sa željom da mobilnoj i fiksnoj mreži ponudi najbolje i ostvari dobre poslovne rezultate, povećavajući u konačnom ukupnu vrijednost kompanije.