SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Crnogorski turizam ove godine čekaju novi rekordi
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 26.05.2019. - 10:31:02

PODGORICA - Direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić očekuje da će, kada je riječ o ljetnjoj turističkoj sezoni ove godine biti zabilježeni novi rekordi.

"Postoji rast interesovanja sa tržišta Evropske unije, ali i daleke Azije, a prema informacijama hotelske privrede izvjesno je da ćemo imati i dobru predsezonu imajući u vidu da su prve organizovane grupe gostiju već stigle", kazao je Pobjedi Hodžić.

Kako je istakao, struktura smještajnih kapaciteta je značajno unaprijeđena. Samo u prethodnoj godini otvoreno je 25 novih hotela, od čega hoteli sa četiri i pet zvjedzica čine 60 odsto u ukupnom broju novih hotela.

Hodžić kaže da su itekako zadovoljni proteklom zimskom sezonom.

- Tokom zimske sezone koja uključuje decembar 2018. godine i januar i februar ove godine, shodno podacima Monstata, u kolektivnom smještaju bilježimo rast dolazaka turista za 20,79 odsto, odnosno 10,6 odsto u broju noćenja u odnosu na isti uporedni period prošle sezone. Evidentno je da je za nama još jedna rekordna i veoma uspješna zimska sezona – kazao je Hodžić.

Pored promotivnih aktivnosti MORT-a i Nacionalne turističke organizacije, on ističe da su uloženi značajni napori da se obezbijedi da što veći broj ski centara bude u funkciji, te je stoga u funkciji bilo sedam skijališta.

- Potrebno je intenzivirati saradnju lokalnih turističkih organizacija, lokalne samouprave i turističke privrede. Ističemo i važnost kreiranja novih projekata koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude i privlačenju većeg broja turista u periodima predsezone i postsezone – ističe Hodžić.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.