SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BLAGI RAST
 
Croatia Airlines: 2% više putnika u lipnju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.07.2018. - 14:55:03

ZAGREB - Zrakoplovima Croatia Airlinesa u lipnju ove godine prevezena su 231.804 putnika, što je dva posto više u odnosu na lanjski lipanj, a putnički promet porastao je i u dosadašnjem dijelu godine i to za pet posto, izvijestili su u utorak iz Croatia Airlinesa.

U lipnju je, kako se navodi, nastavljen pozitivan trend iz svibnja kada je zabilježeno gotovo 214.000 putnika, što je rekordan broj putnika tijekom svibnja u povijesti tvrtke.

Putnički promet porastao je i u dosadašnjem dijelu godine, tijekom kojega je ukupno prevezeno više od 949.000 putnika, što je pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je i na domaćim redovitim i međunarodnim redovitim letovima prevezeno pet posto više putnika u odnosu na prvih šest mjeseci 2017. godine, a za 1,3 postotna boda povećana je i prosječna popunjenost putničke kabine, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je rastu putničkog prijevoza, između ostalog, pridonijelo uvođenje redovitih letova iz Zagreba u Mostar (tijekom cijele godine) i Dublin (tijekom ljetne sezone), kao i uvođenje novih sezonskih linija Dubrovnik - München i Split - Kopenhagen.

Croatia Airlines tijekom lipnja je obavila i šest charter (izvanrednih) letova, kojima je na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prevezeno oko 700 navijača. Za sutrašnji polufinalni dvoboj Hrvatske i Engleske planirana su još dva charter leta u Moskvu s gotovo 300 putnika, kaže se u priopćenju.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.