SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Croatia Airlines nastavlja obavljati sve planirane letove
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.08.2018. - 20:01:07
ZAGREB - Iz Croatia Airlinesa (CA) u srijedu je priopćeno da je i dalje na snazi privremena mjera Županijskog suda u Zagrebu o zabrani štrajka te u skladu s tim kompanija nastavlja obavljati sve planirane letove.

Županijski sud u Zagrebu za četvrtak je odgodio donošenje konačne odluke o zakonitosti štrajka u Croatia Airlinesu (CA), koji je najavio sindikat ORCA zahtijevajući otvaranje pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Na današnjem četverosatnom ročištu sud je saslušao svjedoke, a konačnu odluku donijet će sutra u 12 sati.

Iz Croatia Airlinesa ističu kako je »i dalje na snazi jučerašnja privremena mjera zabrane štrajka te u skladu s tim Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva domaća i inozemna odredišta, dakle bez ikakvih ograničenja, i putnicima pruža cjelovitu uslugu zračnog prijevoza u skladu s njihovim očekivanjima«.

Uprava Croatia Airlinesa naglašava da svoje odnose sa socijalnim partnerima želi uređivati konstruktivnim dijalogom unutar tvrtke, a ne sudskim sporovima i to bez obzira na njihov ishod.

»Zbog zaštite interesa tvrtke i svih zaposlenika, putnika i hrvatskoga turističkog proizvoda još jednom se poziva sindikat ORCA na povratak u kolektivne pregovore, te da svoje zahtjeve svede u realne okvire koji neće ugroziti financijsku stabilnost i održivost budućeg poslovanja tvrtke«, poručili su iz Croatia Airlinesa.

Uprava CA ranije je upozorila da bi štrajk uzrokovao gubitke do 800 tisuća eura po svakom danu štrajka. Štrajk bi, po podacima uprave, utjecao na gotovo sedam tisuća putnika samo u prvom najavljenom danu štrajka.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.