SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Croatia Airlines u srijedu će obaviti sve planirane letove
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.08.2018. - 20:13:46
ZAGREB - Croatia Airlines je u utorak priopćila kako će nakon odluke Županijskog suda u Zagrebu o privremenoj mjeri zabrane štrajka, koji je sindikat ORCA bio najavio za srijedu, kompanija sutra obaviti sve planirane letove, a riječ je o gotovo sto letova za koje je predbilježeno 7600 putnika.

"Nakon što je Croatia Airlines podnio tužbu na Županijskom sudu u Zagrebu u kojoj je osporio zakonitost najavljenog štrajka sindikata ORCA, koji je trebao početi sutra (srijeda 8. kolovoza), Županijski sud na današnjem je ročištu donio odluku o privremenoj mjeri zabrane štrajka, čime su stvoreni su preduvjeti obavljanje svih planiranih letova Croatia Airlinesa tijekom sutrašnjeg dana", navodi se u priopćenju.

U skladu s tim sutrašnji letovi Croatia Airlinesa na domaćim i međunarodnim linijama obavljat će se prema redovitom redu letenja, a riječ je o gotovo sto letova za koje je predbilježeno 7600 putnika, ističu iz nacionalnog zračnog prijevoznika.

Iz Croatia Airlinesa podsjećaju da sud danas nije donio odluku o zakonitosti štrajka te da je novo pravno ročište zakazano je za sutra u 10 sati, kada se očekuje krajnja odluka.

"Uprava Croatia Airlinesa još jednom poziva sindikat ORCA na pronalaženje obostrano prihvatljivog rješenja za potpisivanje novoga kolektivnog ugovora, očuvanje socijalnog mira i zaštitu prava svih radnika, i to u skladu s mogućnostima tvrtke i ciljem da se osiguraju financijska stabilnost i buduće planirane poslovne aktivnosti", zaključuje se u priopćenju.

Županijski sud donio je danas privremenu odluku da se ne dopušta štrajk u Croatia Airlinesu zbog velike štete koja bi njime nastala, a sutra se nastavlja rasprava kada će biti donesena odluka o zakonitosti štrajka.

Sindikat ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlinesa) je krajem prošlog tjedna najavio da u srijedu, 8. kolovoza piloti, stjuardese i aviomehaničari kreću u štrajk jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi niti je potpisan kolektivni ugovor nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Uprava Croatia Airlinesa i sindikat ORCA na jučerašnjem sastanku nisu postigli dogovor pa je sindikat ostao pri najavi štrajka za srijedu, dok je Uprava reagirala tužbom Županijskom sudu u Zagrebu u kojoj je osporio zakonitost najavljenog štrajka.

Iz Uprave su i jučer ponovili da ORCA ustraje u svojim zahtjevima iz travnja 2017. koji predstavljaju dodatni trošak kompaniji od oko 53 milijuna kuna, što je za kompaniju "u ovome trenutku neprihvatljivo".

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.