SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAUSTAVLJENI
 
Croatia osiguranje ipak bez posla u Sloveniji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.08.2017. - 07:47:49
LJUBLJANA - Iako je dala najpovoljniju ponudu, Croatia osiguranje nije dobila posao osiguranja nekretninha u vlasništvu slovenske države. Odluka još nije pravomoćna jer je hrvatski osiguratelj uložio žalbu.

Osiguratelj u vlasništvu Adris Grupe ponudio je najniže premije, proizlazi iz zapisnika javnih otvaranja ponuda koje se dogodilo 24. ožujka u prostzorijama Sektora za izvođenje javnih narudžbi Ministarstva javne uprave u Ljubljani. Osim Croatije, na natječaju su sudjelovali Generali Zavarovalnica, Zavarovalnica Sava i Zavarovalnica Triglav.

U sklopu ponude 1 za trogodišnje osiguranje svih nekretnina državnih institucija osim onih u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, policije, inspektorata za unutarnje poslove i Uprave za izvrašavanje kaznenih sankcija, Croatia osiguranje ponudilo je premiju od 1,85 milijuna eura. Ponuda Generalija bila je teška 2,3 milijuna eura, Zavarovalnice Sava 2,9 milijuna eura. Triglav u ovom segmentu nije dao ponudu. U sklopu ponude 2 za trogodišnje osiguranje nekretnina Ministarstva unutarnjih poslova, Croatia je ponudila premiju od 1,42 milijuna eura, dok je Triglav ponudio znatno više - 2,59 milijuna eura.

U sklopu ponude 3 za osiguranje Uprave za izvršavanje kaznenih sankcija odnosno slovenskih zatvora Croatia je ponudila premiju od 689.559 eura, Triglav 1,27 milijuna eura, a Sava 1,16 milijuna.