SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
CSEBA promovirala hrvatski turizam na sajmu u Ningbou
Autor/izvor: Matej Balen
Datum objave: 04.09.2017. - 08:16:08
NINGBO – U kineskom gradu Ningbou održan jubilarni deseti Međunarodni sajam turizma Ningbo 2017 (2017 Ningbo International Travel Exposition) u organizaciji Turističke zajednice grada Ningboa i Turističke Zajednice provincije Zhejiang. 

Na trodnevnom sajmu bilo je prisutno gotovo 300 izlagača, predstavnika turističkih agencija i turističkih asocijacija iz svih dijelova Kine, te veći broj međunarodnih izlagača iz jugoistočne Azije te jugoistočne Europe. CSEBA je izlagala na svom štandu, sa ciljem pojačavanja turističke promocije RH u ovom dijelu Kine, posebno u području zdravstvenog turizma. Sajam je posjetilo preko 100.000 ljudi.

U pratećim aktivnostima organizirani su susreti predstavnika CSEBA-e s predsjednikom turističke zajednice provincije Zhejiang, Li Zheminom. Tijekom susreta istaknuta je želja predstavnika grada za otvaranjem turističkog predstavništva Hrvatske u gradu Ningbou, koji bi dobrim dijelom bio sponzoriran iz gradskog i provincijskog proračuna. 
Provincija Zhejiang već godinama pokazuje zanimanje za sve većim povezivanjem za zemljama srednje i jugoistočne Europe, pa tako i Hrvatskom, a broj sajmova i različitih promotivnih aktivnosti raste iz godine u godinu.