SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VARNICE
 
Dačić i Tabaković se "počerupali" na Kopaonik biznis forumu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 04.03.2014. - 13:50:00
Zadnja izmjena: 04.03.2014. - 13:53:54
KOPAONIK - Sudeći prema objavljenim prvim fotografijama sa Kopaonik biznis foruma, atmosfera je vesela, a svim govornicima ne silazi osmeh sa lica.

Iako govore o teškim problemima srpske ekonomije, učesnicima ovog godišnjeg ekonomskog savetovanja ne nedostaje optimizma i vedrog pogleda na budućnost privrede.

Skup je otvorio premijer Srbije u ostavci Ivica Dačić, koji se i našalio kako su on i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković hrabri što su jedini od zvaničnika došli na ekonomski forum u sred predizborne kampanje.

Za ovu šalu, premijer je dobio aplauz prisutnih. Dačić je potom govoreći o pregovorima sa Prištinom u Briselu rekao:

"Meni bi bilo mnogo lakše i lepše u predizbornoj kampanji da ošamarim (Hašima) Tačija nego da pregovaram sa njim, što sam mu i rekao u Briselu - da bi bilo lepo da se sada pobijemo pred izbore", kazao je premijer.

Dačić je podsetio i na projekat brze pruge između Budimpešte i Beograda i podsetio da su neki mediji napisali da je "poludeo" kada je rekao da će vozovi tom prugom ići brzinom od 200 kilometara na sat.

Šaljiv ton premijera Dačića guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je okarakteriala kao "kabare", na šta je Dačić, u izjavi novinarima, uzvratio da je "kabare situacija u kojoj se nalazimo".

"Posle vašeg kabarea šta meni preostaje? Šta drugo nego da vas uozbiljim. Dopustićete mi, potpuno neplanirano, zato što ste i vi bili inspirisani da neplaniarno budete ovako zavodljivo duhoviti, da sa svog mobilnog telefona pročitam belešku koju sam napisala juče pred dolazak na Kopaonik".

Ona je citirala reči rumunskog filozofa Emila Ciorana, primetivši da one govore o privremenosti i podeljenosti:

"Da li će i dalje našu istoriju obeležavati svetao trag i velika imena ili će jasan pogled vladara, čoveka, ljudi promeniti sudbinu naroda koji traje kao narod privremene sudbine."

Dačić je potom novinarima, u pauzi među panelima, rekao da ne misli da ta opaska guvernerke ima veze sa kritikom njegovog izlaganja.

"Ona (Tabaković) treba da priča o ekonomskim parametrima, a ja sam kao predsednik Vlade u atmosferi kada niko drugi ne sme da dodje ovde, kada su mnogi ministri otkazali svoj dolazak" , prokomentarisao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara da li se našao prozvan u izjavi guvernerke.

Foto: Tanjug

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.