SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Dačić: Predlog o razgraničenju je odraz želje za kompromisom
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 10.08.2018. - 13:55:16
BEOGRAD - Predlog o razgraničenju odraz je želje za pronalaženjem kompromisnog rešenja za Kosovo i ne treba ga tumačiti kao slabost, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić nazivajući licemerima one koji se protive promeni granica.

"Video sam (Piter) Galbrajt je rekao da je za njega nemoguće promena granica... Kako ih nije sramota da govore da nema promene granica, oni koji su nas bombardovali da bi srušili granice Srbije? A sada su se setili - nema više promena granica... Slušajte, otvorili ste Pandorinu kutiju, gotovo, kraj... Kako vas nije sramota, licemeri? To važi i za Makedoniju koja je priznala nezavisnost Kosova i kaže da sad nema promene granica... Pa sad kad je mečka zaigrala u vašem dvorištu, sad nema promena granice... O kojoj granici vi pričate, o granici između Srbije i Kosova - gde postoji ta granica, ko je verifikovao tu granicu? Sram vas bilo! Sad odjednom se setismo da nema podele po etničkom principu... Pa kako nastade - da nije možda OVK bila multinacionalna, da se nije možda OVK borila za multinacionalno Kosovo", upitao je Dačić na konferenciji za novinare posle razgovora s portparolkom ruskog ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom.

Dačič je rekao da je on oduvek govorio o razgraničenju kao rešenju za Kosovo.

Povodom spekulacija o pripajanju tri opštine s juga Srbije Kosovu Dačič je dodao: "Zar je to kompromisno rešenje, nemojmo izigravati budale!"

On je dodao da je za Rusiju prihvatljivo sve što je prihvatljivo za Srbiju i da Srbija ne radi Moskvi iza leđa.