SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Dačić: Vučić može biti smenjen samo na izborima, o ostavci nema pregovora
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 03.04.2019. - 15:22:44
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić može biti smenjen samo na izborima, o njegovoj ostavici nema pregovora, poručio je ministar prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Gostujući u programu TV Pink, Dačić je povodom zahteva učesnika protesta "1 od 5 miliiona" i dela opozicije da predsednik Srbije Aleksandar Vučića podnese ostavku rekao da se o tome ne može se pregovarati jer se takve stvari rešavaju na izborima.

Dačić, čija je Socijalistička partija Srbije vodeći koalicioni partner naprednjaka u vlasti, ocenio je da se sa opozicijom može razgovarti o predlogu nekog zakona ili nekih zakonskih rešenja.  

"Ali da predsednik države podnese ostavku i svi mi, to ne može da bude zahtev. To se rešava na izborima", rekao je Dačić.  

On je ocenio da opozicija nema nikakvu politiku i da je to "politička vreća u kojoj ne znate za šta možete da se uhvatite".  

"Ako izvučete iz tog džaka Dveri oni su protiv EU, odbijaju svake pregovore o Kosovu i Metohiji, podržavaju saradnju sa Rusijom. Sa druge strane, ako izvučete DS, oni su za ulazak u EU, oni su započeli sa Prištinom pregovore oko rešavanja kosovskog pitanja, oni su pregovore iz Saveta bezbednosti UN prebacili u Brisel", rekao je Dačić.