SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARIJERE
 
Dajana Mrčela nova predsjednica Uprave Saponije
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Slavonije
Datum objave: 19.11.2019. - 22:15:50
OSIJEK - Odlukom Nadzornog odbora Saponije, Dajana Mrčela postala je predsjednica Uprave, zamijenivši na tom mjestu dosadašnjeg predsjednika Damira Skendera. 

Mrčela je i ranije (od 2011. godine) bila članica (četveročlane) Uprave. Prema raspoloživim podacima Mrčela je nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Osijeku, karijeru započela upravo u ovoj kemijsko-farmaceutskoj industriji.

S pozicije asistenta pripravnika, napreduje preko pozicije stručnog suradnika i voditelja službe, a 2002. godine postaje direktorica Marketinga i izvoza Saponije.

Saponia d.d. osječka je kemijska industrija koja se bavi proizvodnjom deterdženata te proizvoda za osobnu higijenu i sredstava za kućansku i industrijsku čistoću.

Tvrtka je osnovana 1894., dok ju je 1998. preuzela širokobriješka tvrtka Mepas (BiH), a tada počinje njezin snažan investicijsko-razvojni ciklus.

Početkom 2000-ih rekonstruiran je pogon za proizvodnju praškastih deterdženata, čime je modernizirana tehnologija proizvodnje u skladu s najsuvremenijim trendovima. Obnovljeno je i skladište gotove robe u Nemetinu na površini od 13.000 četvornih metara. Osim kao kemijska industrija, Saponia se bavi i proizvodnjom PET ambalaže.