SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRITIKE
 
Đakić: Neću u Vukovar, Penava je manipulirao datumom prosvjeda
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 25.09.2018. - 19:41:13
ZAGREB - Članovi Predsjedništva i Glavnog odbora udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (Hvidra) sastali su se u utorak u središnjici udruge kako bi donijeli odluku o održavanju sportskog natjecanja članova Hvidre u Vukovaru u vrijeme prosvjeda najavljenog za 13. listopada. Odlučili su da će Igre biti u Vukovaru, ali još ne znaju kad.

Predsjednik HVIDRA-e, Josip Đakić, istaknuo je da je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava manipulirao datumom prosvjeda.

Istaknuo je da je Đakić puno prije nego se uopće rodila ideja o prosvjedu prihvatio pokroviteljstvo grada nad igrama, koje su se trebale održati 13. listopada, da bi onda naknadno organizirao prosvjed baš na taj datum, kako bi prikupio više ljudi.

Đakić je istaknuo da se članovima HVIDRE na taj način neće manipulirati. Na pitanje hoće li doći na prosvjed, Đakić je kratko odgovorio: "Neću!"

"On nas je iskoristio", rekao je Đakić.

"On ovoga trenutka nije rekao nikome od nas, a ni od vas, zašto je datum prosvjeda organizirao baš tada", rekli su iz HVIDRA-e okupljenim novinarima.