SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRAMOTNO
 
Đakićev sin pušten, za sve okrivio medije
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.01.2019. - 19:26:35
BJELOVAR - Nakon što ga je bjelovarski sud pustio na slobodu, Ivan Đakić, sin HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, dao je izjavu novinarima ispred zgrade suda.

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je Đakić novinarima otkrivši da su mu određene mjere javljanja u Virovitici idućih petnaest dana.

Na pitanje je li se ispričao, Đakić je proučio: "Jesam, ljudski se ispričati za svoje grijehe", no nije odgovorio zašto je uopće objavio fotografiju na Facebooku.

Đakić je pušten je uz mjeru opreza redovitog javljanja u policiju.

Županijski sud u Bjelovaru na ročištu koje je počelo u 17 sati odlučivao je o prijedlogu virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću (22) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Ivan Đakić priveden je u prostorije Županijskoga suda u Bjelovaru oko 16:45, a s njim je odvjetnik.

Doveden je u lisicama, kao i ranije danas u zgradu općinskog DORH-a.

Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici nakon što je proveo je noć u pritvoru. Kad je izlazio iz zgrade DORH-a smijuljio se novinarima.