SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Dalić: Iako nas je samo četiri milijuna, moramo biti najbolji i najljepši
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 23.03.2019. - 18:22:00
Zadnja izmjena: 23.03.2019. - 18:28:29
ZAGREB - Vatrene sutra čeka utakmica protiv Mađarske u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine. 

Azerbajdžan je pao teže od očekivanog, ali tri boda su osvojena i sada se ide u nove pobjede. Mađari će u Budimpešti pred punim stadionom pokušati pobjediti svjetske viceprvake, a Hrvatska će nastojati obraniti titulu favorita.

- Očekujemo tešku utakmicu i agresivnog protivnika koji će htjeti dojam iz prve utakmice. Mi se moramo popraviti. Mi ćemo igrati svoju igru. Ne trebamo mi previše mijenjati - započeo je izbornik.

- Nisu oni u porazu protiv Slovačke pokazali svoje lice i to nas neće zavarati. Oni su bez bodova i moraju se boriti za njih jer bez njih praktički ispadaju iz borbe. Morat ćemo biti strpljivi i oprezni. Čuvat ćemo mir i tražiti svoju šansu - dodao je Dalić.

- Njihova glavna snaga su igrači koji igraju u Bundesligi, Orbana i Szalaija. Ne smijemo ih podcijeniti. Szalai je robustan i jak. U svakom slučaju neće biti lagan protivnik - smatra izbornik Dalić.

- Kod nas je uvijek pritisak, imamo kratku memoriju i jedan poraz baca cijelu naciju u depresiju. Iako nas je samo četiri milijuna, moramo biti najbolji i najljepši, to je tako kod nas - zaključio je Dalić.

- Uvijek želimo odigrati što je bolje moguće. Sutra kao i uvijek. Dat ćemo sve od sebe jer smo svjesni da će biti jako teško. Na nama je da se nametnemo i da što više napadamo - rekao je Ivan Rakitić.

Rakitić je komentirao izjavu Jose Mourinha koji je rekao da je Raketa jedan od najpodcjenjenijih igrača svijeta.

- Što reći na takvu izjavu? Mogu se zahvaliti. Takve riječi od takvog stručnjaka...lijepo je za čuti. To ću shvatiti kao poticaj za napredak. Bitno je da su moji suigrači u prvom planu. Još jednom se zahvaljujem na tome i jedva čekam da ga vidim na klupi - rekao je Rakitić.