SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Dalić u iskazu USKOK-u otkrila kako je utjecala na medije u priči oko Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 23.08.2018. - 08:54:38
ZAGREB - Sastanci s premijerom i Mostom, biranje savjetnika, izuzimanje Zdravka Marića samo su neka od pitanja na koja su bivši povjerenik Agrokora Ante Ramljak, bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić i bivši član Uprave Etičke banke Zoran Besak dali odgovor USKOK-ovim istražiteljima.

N1 televizija objavila je transkripte iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka danih USKOK-ovim istražiteljima u jeku istrage o Agrokoru.

U njima Martina Dalić potvrđuje kako su se sastanci odvijali uz znanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, dok Besak ističe da je na više sastanaka bio i Božo Petrov te ministar financija Zdravko Marić.

Martina Dalić opisala je i kako se birala radna skupina rekavši kako je predložila Tomislava Matića i Antu Ramljaka... Zdravko Marić predložio je Tončija Korunića...

Radna skupina raspolagala je javno dostupnim podacima u vidu financijskih izvještaja te u vrlo brzo u roku od pola sata izvršili inicijalno dubinsko snimanje i utvrdili velike financijske probleme Koncerna, kazao je Besak.

Sadržaj tog sastanka na neki je način završio kod novinara, čije objavljivanje je, prema objavljenom iskazu, Dalić osobno spriječila 'obzirom da je u to vrijeme Ministarstvo financija izdavalo obveznice s jedne strane, a s druge strane prijeti rušenje najveće kompanije'.

Dalić je pak dogovorila s direktorom FINA-e da prati da li će Ivica Todorićpokrenuti, odnosno podnijeti zahtjev za PSN i da prati stanje blokade računa društva. Ujedno su šefa SOA-e zamolili da uvidom u raspoložive mu podatke provjeri background 'ranije navedenih osoba'.

Dalić je kazala i kako je u središnjici HDZ-a održan sastanak na kojem su bili prisutni predsjednik Plenković i Jandroković, Brkić, Božinović, Čuljak, Butković, Maletić, Stier i drugi istaknuti članovi HDZ-a, odnosno rukovodstvo. Tada je predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, predočio i objasnio problem TD Agrokora kao i tehnologiju rješavanja tog problema...Nakon završetka ovog sastanka nazvao ju je zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, te joj rekao da 'ima političku podršku da riješi ovaj problem'.

Nakon svega što se saznalo nakon njezina, ali i iskaza Ante Ramljaka i Zorana Besaka, DORH je odbacio kaznenu prijavu koju su protiv Martine Dalić podnijeli Živi zid i Slobodna Hrvatska.