SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Datacross u prvh pola godine povećao prihode 12%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.08.2017. - 08:33:57
ZAGREB - Tvrtka Datacross je tijekom prošle 2016. godine ostvarila porast prihoda od 18%. Također, prvo polugodište ove godine povećali su prihode za dodatnih 12% u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

Zbog ovih pokazatelja trenda ubrzanog rasta poslovanja Datacrossa, očekuju da će do kraja godine rast iznositi više od 25% te će se time nastaviti uspješno poslovanje ovog multifunkcijskog centra visoke tehnologije. 

Datacross podatkovni centar smješten je u gradu Jastrebarskom i namijenjen širokom spektru krajnjih korisnika. Klijenti u Datacross podatkovnom centru mogu zakupiti IT prostor ili serverske ormare te telekomunikacijsku i drugu infrastrukturu, a Datacross im jamči sigurnost podataka i neometano korištenje sustava besprekidnim napajanjem i redundantnim rashladnim sustavom, što je ključno u slučaju prirodnih katastrofa, poplava, potresa i požara. Podatkovni centar Datacross najsuvremeniji je ne samo u Hrvatskoj, nego i u širem okružju. 

Većina klijenata Datacrossa su veliki i srednji korisnici poput IT i telekomunikacijskih tvrtki, tvrtki iz financijske industrije te državne institucije, no usluge sve više pružaju i malim korisnicima. Ove jeseni Datacross zbog povećane potražnje za uslugama pohrane podataka planira investirati u povećanje kapaciteta podatkovnog centra u Jastrebarskom, čime će svoje usluge dići na još viši nivo. 

„Zadovoljni smo kontinuiranim rastom naše tvrtke, broja korisnika i njihovog očitog zadovoljstva našim uslugama. Među prvima smo shvatili prednosti koje Hrvatska ima za naš oblik IT usluga i to smo definitivno iskoristili. Izvrsnost i brzina su naši aduti, a posebno nam je drago što kao tvrtka zapošljavamo sve više mladih stručnjaka koji su zadovoljni uvjetima koje im pružamo.“ - izjavio je Krešo Troha, predsjednik Uprave podatkovnog centra Datacross.