SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI MANDAT
 
Davor Tomašković ponovno imenovan predsjednikom Uprave HT-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 26.07.2017. - 14:23:26
ZAGREB - Nadzorni odbor na svojoj današnjoj sjednici imenovao Davora Tomaškovića predsjednikom Uprave i glavnim direktorom Hrvatskog Telekoma d.d. na sljedeće mandatno razdoblje od četiri godine, s početkom od 1. siječnja 2018. godine.

Jonathan Richard Talbot, predsjednik Nadzornog odbora, izjavio je:

„Imenovanje Davora Tomaškovića nastavak je njegovog uspješnog rada, obilježenog pozitivnim zaokretom HT-a u modernu i stabilnu kompaniju, koja investicijama značajno doprinosi razvoju gospodarstva zemlje. Od preuzimanja vodstva kompanije, Davor je pokrenuo digitalnu i poslovnu transformaciju kompanije u svrhu prilagodbe poslovanja za najbolje korisničko iskustvo i premium poziciju na tržištu. Akvizicijom Crnogorskog Telekoma u njegovom mandatu napravljen je i prvi veliki regionalni iskorak, koji predstavlja priliku za daljnji rast kompanije. Zahvaljujući ulaganjima u buduće generacije kroz STEM edukacije i stipendije, znam da će Hrvatski Telekom s Davorom na čelu nastaviti pripremati Hrvatsku za sljedeći val tehnoloških promjena".

Davor Tomašković preuzeo je dužnost predsjednika Uprave 1. siječnja 2014., s mandatom od četiri godine koji istječe krajem 2017.

Davor Tomašković rođen je 1969. godine u Vinkovcima. Diplomirao je 1994. godine elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu. MBA diplomu je na prestižnom milanskom Bocconiju stekao summa cum laude 1997. godine. Više od desetljeća Tomašković je na vodećim pozicijama u nekim od najuglednijih hrvatskih kompanija.

Nakon stjecanja diplome karijeru je započeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, implementirajući prvu akademsku internetsku mrežu. Po završetku MBA-a u Milanu odlazi u Austriju i karijeru nastavlja u konzultantskoj kući McKinsey&Company.

Tomašković se 2002. godine vraća u Hrvatsku na poziciju direktora strategije i razvoja Hrvatskog Telekoma.

Dužnost predsjednika Uprave Tiska, vodeće hrvatske distribucijske kompanije, preuzima 2004. godine. Nakon uspješnog provođenja zahtjevnog procesa restrukturiranja Tiska, dolazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a gdje ostaje do 2013.