SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PUTOVANJA
 
Destinacije za kojima ponovo raste tražnja srpskih turista
Autor/izvor: Aleksandar Pešić, Avokado
Datum objave: 11.06.2018. - 20:28:08
BEOGRAD - Leto koje dugo iščekujemo samo što nije stiglo, što znači da se bliži vreme odmora i odlazaka na morske destinacije. Pregledanje ponuda turističkih agencija i istraživanje zanimljivih lokacija putem interneta je u toku, pa ukoliko još uvek niste počeli ovime da se bavite, krajnje je vreme da to učinite.

Kada su srpski turisti u pitanju, dobro je poznato da je Grčka zemlja na kojoj turističke agencije najviše zarađuju tokom leta. Kada je letovanje u Crnoj Gori u pitanju, turisti se uglavnom odlučuju na samostalne aranžmane i samo jedna trećina putnika odlazi u ovu zemlju putem agencija.

Nestabilna situacija u svetu prethodnih godina bila je razlog zbog koga su pojedina turistička mesta izgubila na tražnji, ali se ove godine vraćaju na velika vrata. Pogledajte koje su to zanimljive destinacije koje ove godine mame srpske turiste.

Hurgada (Egipat)

Poznato letovalište Hurgada nikada nije izazivalo pažnju srpskih turista kao ove godine. Mesto koje je najpopularnije među Nemcima, Francuzima, Holanđanima, a očigledno i našim turistima, za sada beleži porast turista od neverovatnih 63 odsto u odnosu na pretodne godine.

Razlog tome može biti to što su aranžmani Hurgada leto 2018 izuzetno povoljni, i paket koji podrazumeva prevoz avionom i smeštaj sa all inclusive uslugom može se naći po ceni od 400 evra. Posebno je povoljno za porodice sa malom decom jer mnogi hoteli za njih nude besplatan smeštaj.

Ne čudi što je ovo putovanje toliko primamljivo turistima, jer sa sobom nosi mnoge avanture. Čuveni Safari izlet koji uključuje vožnju džipovima pustinjom i jahanje kamila, krstarenje Nilom i poseta Cairu samo su neki od doživljaja koji vas tamo očekuju.

Kušadasi (Turska)

Još jedna zemlja koja je prethodnih godina beležila pad kada je u pitanju turizam, ali se ove godine vratila na velika vrata jeste Turska. Ove godine operateri tvrde da je ove godine zabeležen najbolji početak godine u istoriji turizma Turske, i da je iznosio milion i po bukinga samo u januaru.

Kako zaposleni u turističim agencijama tvrde, u Turskoj zapravo nije nikad ni postojala opasnost po naše turiste, ali su oni ipak postupali u skladu sa preporukama našeg Ministarstva. Sada je situacija u Turskoj znatno bolja, pa je samim tim njeno najatraktivnije letovalište Kušadasi ponovo izbor mnogih ljudi.

Kušadasi je poznat po mediteranskoj klimi, lepim plažama i velikom izboru kad je noćni život u pitanju. Turski začini i specijaliteti su posebna atrakcija ovog letovališta i predstavljaju još jedan razlog zbog kog se srpski turisti odlučuju da ga posete.

Lido di Jesolo i Rimini (Italija)

Srpski turisti Italiju u velikoj meri posećuju tokom proleća i rane jeseni, ali njihovu pažnju u poslednje vreme privlače i italijanska letovališta. Italija ima izlaz na 5 mora, Tirensko, Sredozemno, Jadransko, Ligursko i Jonsko, pa je izbor mesta za letovanje u ovoj zemlji veliki.

Letovališta koja su najpopularnija kod naših Turista jesu Lido di Jesolo i Rimini. Lido je najbolje letovalište u Italiji za porodicu. Dovolni pokazatelj toga su kilometri peščanih plaži sa suncobranima i vodeni parkovi sa zonom predviđenom za pešake i večernje šetnje.

Mesto koje je podjednako omiljeno među porodičnim ljudima i mladima sa društvom je Rimini. Ovde se možete izležavati na plaži i dobro odmoriti, a takođe uživati u ludom noćnom provodu i žurkama.

Sunčev breg (Bugarska)

U Bugarskoj je prošlo leto provelo oko 60 000 turista koji su tamo otišli posredstvom turističkih agencija, i još toliko u sopstvenoj režiji. Ove godine očekuje se toliko, ili veće interesovanje.

Sunčev Breg, najmodernije letovalište Crnog mora je ujedno i najpoznatije letovalište Bugarske, i omiljena destinacija srpskih turista koji posećuju ovu zemlju. Mnoštvo hotela sa povoljnim cenama dočekaće vas na ovom mestu.

Ova destinacija svojim posetiocima garantuje dobar provod, kako na ulicama i restoranima, tako i u noćnim klubovima. Razne žurke na plaži i festival zabavne muzike samo su deo zabave koja vas očekuje u Sunčevom bregu.

Prošle godine se milion građana Srbije odlučilo za letovanje u inostranstvu, a sa porastom popularnosti navedenih destinacija nema sumnje da će se taj broj ove godine povećati. Ukoliko godinama letujete u istom mestu, možda je baš sad vreme da uvedete neke promene i otisnete se na nova putovanja.