SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NESLUŽBENO
 
Deutsche Bank priprema teren za spajanje s Commerzbankom
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 07.06.2018. - 21:01:00
Zadnja izmjena: 07.06.2018. - 21:03:02
FRANKFURT - Predsjednik Deutsche Banka Paul Achleitner otpočeo je razgovore s glavnim dioničarima i njemačkim dužnosnicima oko spajanja s Commerzbankom, doznaje Bloomberg. 

Ključna prepreka mogle bi biti padajuće dionice Deutsche Banka s investitorima koji sugeriraju Achleitneru da ne ide u spajanje s Commerzbakom u ovom trenutku jer to bi iziskivalo značajne turbulencije pa i povećanje kapitrala i značajne otpise imovine, kažu dobro obaviješteni izvori. Dvije su banke već vodile slične razgvovore u ljeto 2016. godine, ali se nisu odlučile za sporazum već su se fokusirale na restrukturiranje svojeg poslovanja. 

Kreditna agencija Standard&Poor's srezala je protekloga tjedna kreditni rejting Deutsche Banka na BBB plus, treći njaniži investicijski stupanj. Razlog su tome značajni izvršni rizici nakon nekoliko promjena u menadžmentu i strategiji u proteklim godinama. Dionice Deutsche Banka ipak su blago porasle s povijesnog minimuma s obzirom na to da je S&P ipak potvrdio kako banka ima dobre kapitalne i likvidnosne izvore.

Deutsche Bank planira ukinuti između 7 i 10.000 radnih mjesta, odnosno oko desetine svoje globalne radne snage, kao dio napora za smanjenje troškova, izvijestio je nedavno The Wall Street Journal.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.