SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTVRDA
 
Deutsche Telekom potvrdio planove o podjeli T-Systemsa
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.01.2018. - 15:50:00
Zadnja izmjena: 18.01.2018. - 18:59:37
BERLIN - Deutsche Telekom (DT) planira podijeliti poslovanje s informacijsko-tehnološkim (IT) uslugama i savjetovanjem T-Systems u dva zasebna odjela kako bi zaustavili pad dobiti, izjavio je glasnogovornik DT-a, potvrdivši napise u njemačkom tisku.

Taj potez donijet će koristi kako klijentima T-Systemsa tako i samoj kompaniji jer će odjeli biti bliže svojim tržištima i bit će fleksibilniji, kazao je u četvrtak DT-ov glasnogovornik, ne ulazeći u pojedinosti.

Time je potvrdio napise njemačkog dnevnika Handelsblatta prema kojima je novi čelnik T-Systemsa Adel Al-Saleh u ponedjeljak menadžerima predstavio planove o podjeli kompanije na odjel fokusiran na klasičan 'outsourcing' IT-a dok bi drugi preuzeo ostatak poslovanja.

Početkom godine američki stručnjak za reorganizaciju poslovanja Al-Saleh zamijenio je na vodećoj poziciji u T-Systemsu Reinharda Clemensa, a nakon što je DT u trećem kvartalu zabilježio trošak od 1,2 milijarde eura na ime otpisa nematerijalne imovine u T-Systemsu.

Izvršni direktori priznali su da nisu na vrijeme predvidjeli prebacivanje težišta IT usluga na jeftiniji model ostvarivanja prihoda od pretplate na poslovanje u 'oblaku'.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.