SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TKO ĆE BITI MINISTAR?
 
Dilber i Đakić: Brkić je najbolji kandidat za ministra branitelja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.03.2016. - 10:41:27
ZAGREB - Predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić rekli su u utorak kako glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića smatraju najboljim izborom za novog ministra hrvatskih branitelja, te očekuju da će ga podržati i premijer Tihomir Orešković.
"Dozvolite da za ministra branitelja imam svog favorita, a to je Milijan Brkić", kazao je Dilber novinarima prije početka sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će se raspravljati o načinu održavanja unutarstranačkih izbora.

Dilber smatra kako je dobro da ima više kandidata za ministra, jer će onda biti "kvalitetniji i lakši izbor". Dilber "svakako očekuje" i da će Brkića za ministra branitelja, nakon razgovora sa svim kandidatima, podržati i premijer Orešković.

"Svi su kandidati dobri, ali Brkić je najbolji", kazao je Đakić.

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a o 'pravilima igre' vezanim uz održavanje unutarstranačkih izbora raspravljat će se na sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a.

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u Bruxellesu kako se nada da će imati nekoliko kandidata za novog ministra branitelja te da će novi ministar biti izabran "što prije".

"U petak sam se našao s braniteljima, za vikend sam radio, sada sam u Bruxellesu i sutra se vraćam. Nadam se da ću imati par kandidata kao i do sada, neću komunicirati koji su to kandidati jer mislim da to nije fer. Na kraju, kada izaberemo ministra branitelja, onda ću vam to iskomunicirati", rekao je Orešković, odgovarajući na novinarski upit kako komentira kandidaturu Branka Borkovića za ministra branitelja.

Branko Borković "Mladi Jastreb" prihvatio je kandidaturu za ministra branitelja, što su predložili njegovi suborci iz Vukovara, odnosno ratni zapovjednici obrane grada iz 204. brigade kojima je Borković bio zapovjednik.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.