SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAGANJA
 
Dinkić: Emirati spremni da ulažu u poljoprivredu Srbije
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 18.10.2012. - 19:10:52
ABU DHABI- Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je nakon današnjih razgovora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, da je ta država spremna da uloži nekoliko stotina miliona evra u spsku poljoprivredu, što će, kako je rekao, biti najveća ulaganja u tu oblast u poslednje vreme.
"Šeik Muhamed je veoma zaintereosovan za ulaganje u srpsku poljoprivedu i dogovorili smo se da idemo sa zajedničkim ulaganjima. Krenućemo sa izradom međudržavnog sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede i agro-industrije i očekujemo zajednička ulaganja koja će, pre svega biti inicirana sa njihove strane u vrednosti od nekoliko stotina miliona evra", rekao je Dinkić.

To će, kako je kazao, biti najveća ulaganja u poljoprivredi u poslednje vreme, a odnosiće se pre svega, na intenzivnu proizvodnju na državnim posedima, kao i izgradnju velikih sistema za navodnjavanje kako bi se podigao kvalitet poljoprivredne proizvodnje i kako bi mogao da se poveća izvoz.

Dinkić je istakao da Srbija predstavlja dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Delegaciju Vlade Srbije predvode prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar Dinkić.