SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Dino Merlin oduševio 20.000 ljudi u Beogradskoj Areni (VIDEO)
Autor/izvor: SEEbiz / Sarajevo-x.com / Blic
Datum objave: 26.11.2011. - 08:57:34
BEOGRAD - Više od dva i po sata trajao je koncert Dine Merlina u beogradskoj Areni, prvi od tri nastupa za koje su ulaznice rasprodane u rekordnom roku.

Spektakularan koncert koji je pratila atmosfera koja se rijetko viđa, te vrhunski nastup Merlina i njegovog 12-članog benda još jednom su dokazali zašto je bosanski pjevač jedna od najvećih regionalnih zvijezda.

Izvodeći repertoar koji je činilo 30 hitova, na koncertu održanom na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, atmosfera u Areni je kulminirala kada je Dino Bosancima i Hercegovcima čestitao državni praznik, a gotovo 20.000 posjetilaca koncerta iz svih krajeva Srbije u jedan je glas zajedno sa Merlinom pjevalo Bosnom behar probeharao.

Srbijanski mediji pišu da je atmosfera u publici takva kao da ne žele da ovaj koncert ikada završi.

Nakon završetka koncerta, publika je još dugo pjevala - lažu, lažu me, da vrijeme liječi sve... nakon čega je Dino izašao i na treći bis.

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da će troškovi MUP-a Srbije za obezbjeđenje tri koncerta, ocijenjena "skupovima visokog rizika" zbog prijetnje šačice ekstremista, koštati Grad Beograd gotovo milion eura.

Za obezbjeđenje je angažirano nekoliko tisuća policajaca, uključujući i specijalne jedinice. Procedura osiguranja Dine Merlina i njegovih koncerta je podignuta na najviši nivo i identična je proceduri obezbjeđenja posjeta visokih delegacija iz inozemstva.

Situacija je uglavnom bila mirna i nije bilo većih incidenata, uprkos ranijim najavama ekstremističkih organizacija da će zbog Merlinovog koncerta održati protest ispred Arene. Nisu zapažene zastave, niti bilo koja druga obilježja organizacije "Naši", koja je i jučer poručila da će ispred Arene zapaliti zastavu islamskih paravojnih formacija.

Merlin je ranije rekao da pojedinci imaju pravo da ne žele njegov nastup u Srbiji, ali da njega zanimaju samo oni koji vole njegove pjesme.

Foto: Sarajevo-x.com