SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZELENO SVJETLO
 
Dioničari operatora Londonske burze odobrili spajanje s Deutsche Boerseom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.07.2016. - 17:18:10
LONDON - Dioničari grupe koja upravlja Londonskom burzom (London Stock Exchange Group - LSEG) u ponedjeljak su velikom većinom glasova poduprli spajanje s njemačkim rivalom Deutsche Boerseom, operatorom Frankfurtske burze, premda se nakon Brexita u javnosti počelo špekulirati da bi planirano spajanje moglo doživjeti neuspjeh.
Ukupno 99,89 posto dioničara LSEG-a, koji su pristupili glasovanju u ponedjeljak, poduprlo je predloženo spajanje, navodi su u današnjem priopćenju.

Pred glasovanje u ponedjeljak, iz Deutsche Boersea i LSEG-a, koji također upravlja Milanskom burzom, poručili su da će ustrajati u planiranom spajanju unatoč tome što je Britanija na prošlomjesečnom referendumu odlučila napustiti EU.

"Dogovorena transakcija uključuje sve potrebne mehanizme za odgovor na ishod britanskog referenduma", navodi se u priopćenju.  

Dioničari Deutsche Boersea sada imaju rok do 12. srpnja da odluče hoće li poduprijeti spajanje a dvije strane planiraju zaključiti ugovor o povezivanju prije kraja mjeseca.

Prema uvjetima toga sporazuma sjedište kompanije nastale spajanjem Deutsche Boersea i LSEG-a službeno će biti u Londonu. Prošlog se tjedna njemački regulator za financijska tržišta BaFin usprotivio tom dogovoru ali oni formalno nisu nadležni za to pitanje.

Tim će povezivanjem, koje obje strane opisuju udruživanjem na ravnopravnoj osnovi, nastati jedna od najvećih burzi u svijetu, podsjeća AFP.


 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.