SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZSE INTRADAY UPDATE
 
Dionice Leda potonule 75%
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.11.2017. - 10:55:01
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u petak ujutro Crobex indeksi pali oko pola posto, pri čemu je najveća gubitnica dionica Leda s padom cijene za više od 70 posto, s obzirom da se od jutros ponovno trguje dionicama kompanija iz sastava Agrokora.

Na samom početku jutrošnjeg trgovanja Crobex indeks pao je 0,48 posto, na 1.856 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,65 posto, na 1.087 bodova.

Redovni promet u prvih pola sata trgovanja dosegnuo je 4,3 milijuna kuna, pri čemu je najlikvidnija bila dionica Leda, s gotovo 1,7 milijuna kuna prometa, a cijena joj je potonula 75 posto, na 880 kuna.

Među većim gubitnicama su i dionice Granolia, s padom cijene za 8,9 posto, i Đuro Đaković grupe za 6,5 posto.

U fokusu ulagača bit će danas dionice kompanija iz sastava Agrokora, kojima se nije trgovalo od kraja travnja, kada je Agrokor Grupa poručila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u financijskim izvješćima Grupe i da se ulagači ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti.

Jutros su, pak, prije početka trgovanja na Burzi tvrtke iz sastava Agrokora izvijestile investicijsku javnost o korporativnim jamstvima vrijednima više milijardi kuna, koja su dale kao osiguranje za obveze Agrokora, a koje su dospjele na naplatu 9. travnja.

Trgovanje dionicama kompanija iz sastava Agrokora - Belja, Jamnice, Leda, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde i Žitnjaka – nastavljeno je jutros jer su se, kako je u četvrtak priopćila Zagrebačka burza, stekli uvjeti za nastavak trgovanja, s obzirom da su te kompanije objavile godišnja izvješća za 2016. i prve rezultate u 2017.

Dionicama Leda trgovat će se u modalitetu kontinuirane trgovine, dok će se dionicama Belja, Jamnice, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde i Žitnjaka trgovati u modalitetu dražbe, priopćila je jučer burza.

Zbog krize u Agrokoru, od početka godine pa do kraja travnja, cijene dionica Jamnice, Leda, Belja, Vupika i Zvijezde potonule su više od 50 posto.