SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Dionice Uljanika katapultirane 68%, investitori vjeruju u spas
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 25.01.2019. - 13:53:39
PULA - Do večeras trebale bi biti poznate ponude za strateško partnerstvo u Uljaniku.

Čini se kako investitori vjeruju u lijepu budućnost pulskog brodogradilišta. Dionice Uljanika (ZSE:ULJN-R-A) su oko 13,30 u plusu od čak 68,5 posto i nalaze se na 15 kuna. Tako visoko nisu bile još od sredine siječnja prošle godine. Uz to, ostvaren je i promet veći od 61 tisuću kuna, a to je već u ovom trenutku najveći dnevni volumen od ožujka 2017. godine.

Iako su službene informacije iz data rooma u proteklih mjesec dana pristizale na kapaljku, ozbiljno se računa na dvije ponude, i to na zajedničku ponudu Fincantierija i samoborskog DIV-a, te na ponudu australske Scenic Grupe.
Prema intenzitetu iskazanog interesa i maksimalno ozbiljnom pristupu Uljanikovim papirima, dojam je da s „pool pozicije" u tu utrku ipak kreće ekipa okupljena oko Tomislava Debeljaka. Vlasnik DIV-a i Brodosplita u nekoliko je navrata proteklih tjedana bio u Puli i Rijeci, te osim same dokumentacije snimio i stanje, odnosno stupanj dovršenosti gradnji u oba brodogradilišta.
Dosad je poznato da su dubinsko snimanje Uljanik Grupe službeno proveli DIV Grupa i talijanski Fincantieri, koji su najavili zajedničku ponudu, ukrajinski Smart Holding Vadima Novinskog, australska grupa Scenic, kineski CSIC te njemački konzorcij nekoliko kompanija.
Uprava će ponude na sastanku u Ministarstvu gospodarstva predstaviti resornom ministru Darku Horvatu u ponedjeljak, a u utorak na sastanak stižu i predstavnici sindikata.