SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JASNA PORUKA
 
Divjak: Ako je istina što govori Hrast, ništa od suradnje s HDZ-om
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 09.06.2017. - 15:43:05
ZAGREB - Kandidatkinja HNS-a za ministricu obrazovanja koja bi u svoje ruke trebala preuzeti vrući krumpir zvan reforma obrazovanja, u petak poslijepodne bit će predstavljena saborskom Odboru za obrazovanje, a potom bi njezino imenovanje trebali potvrditi i saborski zastupnici. No, cijela priča ne teče glatko.

Nakon što je Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović rekao da će podržati nove ministre iz HNS-a jer mu je premijer Andrej Plenković obećao kako će Dijana Vican i Jasminka Buljan Culej ostati na čelu kurikularne reforme, predložena ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za tportal je kazala: To sigurno nije istina. Ako je to istina mi nemamo što raditi zajednO.

Kandidatkinja HNS-a za ministricu obrazovanja koja bi u svoje ruke trebala preuzeti vrući krumpir zvan reforma obrazovanja, u petak poslijepodne bit će predstavljena saborskom Odboru za obrazovanje, a potom bi njezino imenovanje trebali potvrditi i saborski zastupnici.

No, cijela priča ne teče glatko. Stranka Hrast pohvalila se kako je njihov zastupnik Hrvoje Zekanović na sastanku s vodstvom HDZ-a u Vladi, dobio potvrdu kako će Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Upravo je to ono što ne želi vjerojatna ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Na pitanje tportala kako komentira dogovor Hrasta i HDZ-a, rezolutno kaže:

- Ja tvrdim da to nije istina. Ako je to istina mi nemamo što raditi zajedno.

Napominje da je prava adresa za to pitanje premijer Plenković. Divjak tvrdi da s njim sinoć nije razgovarala o imenima, već da je Plenković pristao da se proces reforme obrazovanja depolitizira.

- Na koncu ako netko preuzima određene odgovornosti može izabratI i ekipu s kojom će surađivati, kazala je Divjak aludiravši kako je na njoj, ako postane ministrica, da odabere one koji će kurikularnu reformu provoditi.

Gradimo sve na povjerenju da jedna i druga strana ulazi u proces otvoreno i s jasnim ciljem. Ja podupirem koncept da se u Hrvatskoj konačno napravi nacionalna platforma koja će omogućiti da doista provedemo kurikularnu reformu, ne samo nacrt. To je šire od partikularnih interesa', poručila je Divjak za tportal.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.