SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Divjak: Neću dozvoliti da se opstruira cijeli proces
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.04.2018. - 11:42:02
ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je Osnovnu školu Ivana Cankara u Zagrebu, a u povodu edukacije za učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje škola koje će provoditi eksperimentalni program "Škola za život" u sklopu kurikularne reforme.

Ministrica se sastala s ravnateljicom škole Silvanom Svetličić, učenicima i učiteljima škole.

"Drago mi je da otvaramo službeno proces ulaska učitelja u učionice, ovaj puta virtualne, a kasnije će to biti i fizički. To znači ulazak kurikularne reforme u škole", kazala je Divjak.

"Simbolički smo s edukacijom krenuli u ovoj školi", kazala je Divjak te dodala da je fokus u prvom dijelu na 72 eksperimentalne škole kojima će osiguravati materijale i ekukaciju.

"20 mentora imamo u ovom trenutku, a za mjesec dana ćemo imati 150 mentora iz cijele Europe, a i svijeta", rekla je Divjak i dodala da sve ide prema planu. "Naš posebni fokus su učitelji jer bez njih nema reforme i pozitivnog pomaka", kazla je Divjak.

U ovom trenutku počinje intenzivna edukacija nastavnika za eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme u 72 škole.

No, trenutno su veći problem za ministricu Divjak prijepori u vladajućoj koaliciji oko izbora voditelja ekspertne radne skupine, a prema posljednjim informacijama medija tu bi poziciju trebao zauzeti bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

'Što se tiče voditelja ERS-a ići će prijedlog o kojemu će članovi glasovati', kazala je u ponedjeljak ministrica odgovarajući na novinarska pitanja. Ministrica, kaže, neće dozvoliti da se opstruira cijeli proces.

'Natječaj moramo privesti kraju, a tek onda možemo razgovarati o novim opcijama', rekla je odgovarajući na pitanje o Radovanu Fuchsu kao mogućem voditelju ERS-a o čemu su pisali mediji ovoga vikenda.

'Hoćemo li ili ne poništiti natječaj, to pitajte nekog drugog', rekla je.

Ministrica, kaže, neće dozvoliti da se opstruira cijeli proces.