SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODBIJENICA
 
Dobavljači iz RS odbili potpisati Aneks ugovora s Konzumom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.08.2017. - 16:25:00
BANJA LUKA - Predstavnici privrednih društava, odnosno dobavljača Konzuma d.o.o. Sarajevo iz Republike Srpske održali su juče u Privrednoj komori Republike Srpske sastanak povodom obavještenja o ponovnom početku obavljanja registrovane djelatnosti društva Mercator BH d.o.o. Sarajevo.

Povod za sastanak bio je i potpisivanje Aneksa Ugovora sa društvom Konzum d.o.o. Sarajevo, kojim bi Mercator BH d.o.o. Sarajevo pristupio predmetnom ugovoru pod istim komercijalnim uslovima.

Na sastanku je zaključeno da dobavljači iz Republike Srpske podržavaju Zaključke koji su doneseni na sastanku Pregovaračkog tima dobavljača Konzuma pri Udruženju poslodavaca Federacije BiH, koji je održan 23.08.2017. godine u Posušju. Takođe, dobavljači iz Republike Srpske, koji su prisustvovali sastanku, pozvali su i ostale dobavljače iz Srpske da ne pristupe pojedinačnom potpisivanju Aneksa Ugovora sa društvom Konzum d.o.o. Sarajevo, dok im se ne predoči jasan plan poslovanja Konzum d.o.o. Sarajevo i Mercator BH d.o.o. Sarajevo, kao i plan izmirenja njihovih potraživanja.

Dobavljači iz Republike Srpske traže hitan sastanak sa rukovodstvom Konzuma d.o.o. Sarajevo i Mercator Slovenija na kojem bi predstavili plan restrukturiranja Konzuma d.o.o. Sarajevo i finansijski plan izmirenja obaveza prema dobavljačima u BiH.

Osim toga, traže od rukovodstva Konzuma d.o.o. Sarajevo da u roku od sedam dana dostave odgovor u vezi sa gore navedenim zaključcima i predlože termin sastanka.