SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD
 
Dobit Barclaysa pala 25 posto
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 27.04.2016. - 10:54:47
LONDON - Britanski bankovni div Barclays u srijedu je izvijestio da mu je dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju pala za 25 posto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem zbog slabih rezultata u segmentu investicijskog bankarskog poslovanja.
Dobit prije oporezivanja u navedenom je razdoblju iznosila 793 milijuna funta, nasuprot 1,1 milijardu godinu dana ranije, izvijestila je banka.

Iz Barclaysa su također izvijestili o rastu loših zajmova i operativnih troškova.

Britanska banka prošlog je mjeseca upozorila da će prvo tromjesečje biti slabije nego lani zbog turbulentnih uvjeta na tržištima i posebno snažnog ožujka 2015. godine.

Izvršni direktor Jes Staley istaknuo je da je banka postigla značajan raniji napredak u odnosu na ažuriranu strategiju koju su objavili prošlog mjeseca. Dodao je i da je temeljno bančino poslovanje zabilježilo dobre rezultate, unatoč otežanom tržišnom okruženju.

U ožujku je Barclays objavio da će poslovanje podijeliti u dva temeljna odjela - Barclays UK i Barclays Corporate i International - kako bi udovoljili novim bankarskim propisima koji imaju za cilj spriječiti situaciju u kojoj bi obični klijenti ispaštali zbog odluka investicijskih bankara u slučaju izbijanja nove financijske krize.

Prošlog mjeseca također su najavili da će se riješiti većine udjela u svome poslovanju u Africi.