SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKAZ
 
Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.09.2018. - 17:55:00
Zadnja izmjena: 13.09.2018. - 22:42:47
ZAGREB - HRT-ov komentator Drago Ćosić je dobio redovni otkaz.

Da je sportski komentator dobio otkaz, Index.hr-u je potvrdio Ćosićev odvjetnik Mate Matić.

"Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela", kazao je Matić.

U obavijesti o otkazu ne spominje se nikakva otpremnina. To je u suprotnosti s jučerašnjim najavama njegovog odvjetnika Matića. On je u srijedu navečer rekao da je HRT tijekom prvih prigovora pristao na otpremninu Ćosiću.

Podsjetimo, prije nekoliko dana hrvatsku javnost šokirala je vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT.

Istraga koju je HRT proveo navodno je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji. Ravnateljstvo HRT-a, neslužbeno se može čuti, tvrdi da o tome nisu imali pojma. Kažu da su od FIFA-e i EBU-a doznali da su dvojica njihovih djelatnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju.

Ulaznice koje su se prodavale na crnom tržištu upravo su one kojima je raspolagao HRT-ov donedavni glavni sportski komentator Drago Ćosić.

U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH. Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je prije dva dana da se provode izvidi po zaprimljenoj prijavi o sumnji na kazneno djelo pronevjere, odnosno preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje su dodijeljene Hrvatskoj radioteleviziji.