SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Jovo Kapičić napušta Srbiju i seli u Crnu Goru
Autor/izvor: SEEbiz / RSE
Datum objave: 03.01.2012. - 15:05:41
BEOGRAD - Nakon što je pretučen u centru Beograda, bivši general Udbe i narodni heroj Jovo Kapičić odlučio je da napusti Srbiju i da se vrati u rodnu Crnu Goru.
Jovo Kapičić koji ima 92 godine nastaviće da živi u Crnoj Gori zato što je, kako smatra, u većem delu srpske javnosti prokazan, kako zbog uloge u hapšenju četničkog vođe Draže Mihailovića, tako i zbog zalaganja za crnogorsku nezavisnost, i liberalnih i antinacionalističkih stavova.

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer ovde više nema šta da traži.

„Imam nameru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine. Moram još malo ovde da se održim zbog lekara koji će me dovesti do normale i idem da živim još ovo malo godina koje su mi ostale, iako sam u Beogradu bio 74. godine, i borio se za taj grad i ovaj narod“, izjavio je Kapičić.

Jovo Kapičić napadnut je 12. decembra u centru Beograda zbog kako smatra političkih i istorijskih razloga.

„Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi. On je to uradio zato što se u Skupštini Srbije i u svim medijima Jovo Kapičić proglašava čovekom koji je neprijatelj srpskoga naroda. E, onda on tu nađe povod da se zadovolji kao neki srpski patriota, a zapravo je običan uličar. Eto to su te stvari koje meni govore – nemaš ti tu šta da radiš“, rekao je Kapičić za RSE.

Ovaj nekadašnji general Udbe, koordinator hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića i upravnik logora na Golom otoku u politički život vratio se nedavno nakon što se pojavio na glavnom odboru LDPa i nakon što je objavljena knjiga njegovih ispovesti o Golom otoku.