SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAMJENA
 
Država Hypu nudi dio Golog otoka
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.09.2014. - 10:51:37

ZAGREB - Nakon što se odustalo od kupnje zemljišta za gradnju LNG terminala na Krku, država sad Hypo banci nudi novo rješenje – zamjenu za dio Golog otoka.

Naime, parcela na kojoj bi trebao niknuti terminal pod hipotekom je te banke i dok god se slučaj ne riješi, projekt će i dalje stajati na mrtvoj točki.

- Namjera nam je zamijeniti jedan dio zemljišta na Golom otoku koji bi odgovarao tržišnoj vrijednosti zemljišta na Krku. Rješavanje pitanja zemljišta svakako će ubrzati cijeli projekt s obzirom na to da je to preduvjet za izdavanje građevinske dozvole, rekao je za tportal Mladen Antunović, direktor tvrtke LNG Hrvatska.

Iako on tvrdi da se kontinuirano vode pregovori s Hypom, iz te banke su nam pak odgovorili kako ih nitko nije izravno kontaktirao o ideji zamjene zemljišta Krk – Goli otok.

Za taj prijedlog su saznali nakon što je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) nedavno javno objavio rezultate akcije u kojoj se nudi 100 državnih nekretnina. Među njima je i Goli otok, a jedan od pristiglih prijedloga je od LNG Hrvatske.

Sporno zemljište na Krku u vlasništvu je tvrtke Ćuf, jedne od kompanija u sklopu Dina Petrokemije koju najvjerojatnije čeka stečaj. Njegova vrijednost se dosad procjenjivala od 22 do 45 milijuna eura. Hypo nad zemljištem ima hipoteku tešku 23,5 milijuna eura.