SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKA SUDA
 
Državi pripada zemljište na kojem je hotel Rivijera pripada državi
Autor/izvor: SEEbiz / Pobjeda
Datum objave: 02.09.2017. - 10:20:40
PODGORICA - Zemljište u Njivicama na kojem se nalazi hercegnovski hotel „Rivijera“ je u državnom vlasništvu, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za nekretnine.

Osnovni sud u Herceg Novom prihvatio je ranije zahtjev advokata radnika hotela „Rivijera“ Petra Zlokovića i donio privremenu mjeru kojom se zabranjuje bivšem vlasniku hotela, kompaniji Riviera menadžment i divelopment rezort (RMDR), da raspolaže zemljom do okončanja sudskog postupka, u kojem su radnici tužili bivšeg vlasnika za neisplaćena dugovanja.

- Mišljenje Uprave za nekretnine na osnovu cjelokupne dokumentacije i evidencije kojom raspolaže o predmetnom zemljištu je da ono pripada državi Crnoj Gori. Ovo zemljište je u državnom vlasništvu, jer nije postojao ni jedan zahtjev za drugačijom odlukom iz dva razloga, jer se navedeno zemljište nalazi u zoni morskog dobra, a sa HTP Boka je 2004. Uprava za nekretnine razriješila pravne nejasnoće u vezi sa atraktivnom nekretninom u Njivicama hotel „Rivijera“ se nalazi na državnom zemljištu godine, po osnovu ugovora o prodaji, preneseno pravo korišćenja zemljišta na kompaniju Riviera menadžment i divelopment rezort - poručeno je iz Uprave za nekretnine

Hotel Rivijera u Njivicama prodat je, prije tri sedmice, za 6,8 miliona eura kompaniji Montenegro hotels Kotor, čiji je vlasnik budvanski biznismen Branko Ćupić.