SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKA SUDA
 
Državi pripada zemljište na kojem je hotel Rivijera pripada državi
Autor/izvor: SEEbiz / Pobjeda
Datum objave: 02.09.2017. - 10:20:40
PODGORICA - Zemljište u Njivicama na kojem se nalazi hercegnovski hotel „Rivijera“ je u državnom vlasništvu, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za nekretnine.

Osnovni sud u Herceg Novom prihvatio je ranije zahtjev advokata radnika hotela „Rivijera“ Petra Zlokovića i donio privremenu mjeru kojom se zabranjuje bivšem vlasniku hotela, kompaniji Riviera menadžment i divelopment rezort (RMDR), da raspolaže zemljom do okončanja sudskog postupka, u kojem su radnici tužili bivšeg vlasnika za neisplaćena dugovanja.

- Mišljenje Uprave za nekretnine na osnovu cjelokupne dokumentacije i evidencije kojom raspolaže o predmetnom zemljištu je da ono pripada državi Crnoj Gori. Ovo zemljište je u državnom vlasništvu, jer nije postojao ni jedan zahtjev za drugačijom odlukom iz dva razloga, jer se navedeno zemljište nalazi u zoni morskog dobra, a sa HTP Boka je 2004. Uprava za nekretnine razriješila pravne nejasnoće u vezi sa atraktivnom nekretninom u Njivicama hotel „Rivijera“ se nalazi na državnom zemljištu godine, po osnovu ugovora o prodaji, preneseno pravo korišćenja zemljišta na kompaniju Riviera menadžment i divelopment rezort - poručeno je iz Uprave za nekretnine

Hotel Rivijera u Njivicama prodat je, prije tri sedmice, za 6,8 miliona eura kompaniji Montenegro hotels Kotor, čiji je vlasnik budvanski biznismen Branko Ćupić.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.