SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UHIĆENJE
 
Dubrovački hotelijer Zvonko Stojević uhićen na granici sa 100 tisuća eura
Autor/izvor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
Datum objave: 22.06.2012. - 23:05:00
Zadnja izmjena: 23.06.2012. - 10:50:05

DUBROVNIK - Kako se može neslužbeno doznati, hrvatska granična policija uhvatila je dubrovačkog hotelijera Zvonka Stojevića u pokušaju prenošenja 100 tisuća eura preko granice.

Graničari su mu taj iznos pronašli u detaljnoj pretrazi prtljage, ali nemamo informacije o tome na kojem graničnom prijelazu ili zračnoj luci je Stojević uhvaćen u pokušaju prenošenja nedopuštene količine novca preko granice. Zvonko Stojević je direktor hotela "Belvedere", posljednjeg neobnovljenog dubrovačkog hotela, koji je od 2001. godine u većinskom vlasništvu tvrtke "Cleoston Corporation".

Taj britansko-hrvatski poduzetnik koji živi u Beču smatra se predstavnikom tog trust fonda koji ima vlasnički udjel od 53,75 posto nad danas devastiranim hotelom. Inače, "Belvedere" je prije rata bio najekskluzivniji turistički objekt na istočnoj strani jadranske obale.

Ina ima 31,8 posto udjela u "Belvedereu". Stojević je u više navrata javno potvrdio kako želi od "Belvederea" napraviti luksuzni hotel, a investicija je bila procijenjena na stotinjak milijuna eura. Međutim, Stojević i Ina se nisu mogli dogovoriti o načinu obnove hotela, koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji s pogledom na staru gradsku jezgru i otok Lokrum.

Stojević se više puta požalio da banke nisu spremne pratiti taj projekt ako se ne dogovori veći dio, odnosno preko 75 posto vlasnika. Predstavnici Ine već godinama izražavaju želju za izlaskom iz vlasništva, te su lani s Gradom Dubrovnikom otpočeli dogovore o rješavanju portfelja "Belvederea" obnovom Ininih benzinskih crpki na gradskom zemljištu. Nedavno je predstavljen Nacrt prijedloga detaljnog plana uređenja "Belvederea" prema kojem budući izgled devastiranog dubrovačkog hotela uključuje zonu za turiste, sportaše i rekreativce.

Osim promenade uz obalu, gradila bi se i suvremena kongresno-koncertna dvorana s pogledom na povijesnu jezgru, kapaciteta oko 1500 mjesta. Novi objekt uz nadzemne objekte nudio bi javnu garažu s 500 parkirnih mjesta na 16 etaža, te nadzemni dio iznad dvorane na kojem bi se uzdigao hotel. Direktor "Belevederea" zasada neće moći nastaviti planirati obnovu hotela jer će, očito je, biti zaokupljen drugim brigama.

www.slobodnadalmacija.hr

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.