SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODGOVOR
 
Đukanović: Imao sam račun u Atlas banci, za dug nisam znao
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 23.01.2019. - 22:34:00
Zadnja izmjena: 23.01.2019. - 22:35:53
PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je kazao da je tačno da je bio korisnik kartica u Atlas banci, ali da je sve obaveze po osnovu njihovog korišćenja izmirivao. 

Za navodni dug je, kako tvrdi, saznao iz novina. Poručio je da je na djelu prljava kampanja protiv njega koja kojom žele da prikriju kriminalne radnje vlasnika Atlas banke Duška Kneževića. Najavio je i da će zbog ove kampanje protiv odgovornih pokrenuti sudski postupak.

Đukanović je reagovao nakon što su pojedini mediji objavili da je biznismen Duško Knežević preko Atlas banke pokrivao lične račune predsjednika Crne Gore i DPS-a.

"Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenuću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke", najavio je Đukanović.

On je poručio da je odlučio da reaguje nakon jučerašnjeg teksta u „Vijestima" gdje je navedeno da je neko pokrivao njegove lične račune, iako je od starta znao da se radi o udruženom spinovanju.

"Trebalo mi je vremena da provjerim određene činjenice, o kojima želim ovim putem da obavijestim javnost. Tačno je da sam bio korisnik Master i Viza Gold kreditnih kartica u Atlas banci od 2007. do 2015. godine. Radi se o revolving karticama koje su imale odobreni limit do 30.000 eura. Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao. Za navodni dug od 16.741,24 eura, (od čega 4.592,08 eura redovne i zatezne kamate) saznao sam prvi put juče. Tendenciozna konstrukcija da je "samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države" iznosilo toliko, sugeriše valjda da ih je bilo još", jasan je Đukanović.

Kako dodaje, s obzirom da za dug nije znao, niti je o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nije nikome mogao ni dati odobrenje da ga u njegovo ime izmiri.

"Već sam u kontaktu s bankom u kojoj provjeravam vjerodostojnost informacije o dugu, i tražim instrukciju na koji način da izvršim tu svoju obavezu, ako ona stoji. Takođe, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se pominju i sa cjelokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana pomenuta senzacionalistička vijest. Unaprijed želim da saopštim da pouzdano znam da nijesam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu", jasan je Đukanović.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.