SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAKLETVA
 
Đukanovićeva prva predsjednička poruka: Moramo zaustaviti kriminal i korupciju
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 20.05.2018. - 15:03:31
CETINJE - Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, položio je danas zakletvu na Cetinju, pred poslanicima Skupštine Crne Gore, čime je stupio na tu funkciju. Nakon polaganja zakletve Đukanović je istakao da su prioriteti države dinamičan rast ekonomskog razvoja, kao i zaustavljanje kriminala i korupcije.

"Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države posvetiću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava", rekao je Đukanović.

Nakon polaganja zakletve Đukanović je kazao da je ponosan na ostvarenja savremene Crne Gore.

"U veoma otežanim uslovima, vođena jasnom vizijom Crma Gora je sačuvala mir. Uspostavila ekonomsku stabilnsot, postala nezavisna država. Najrazvijena smo zemlja Zapadnog Balkana i prva smo sljedeća članica EU. Voljom građana postajem predsjednik zemlje sa hiljadugodišinjom tradicijom. Nova Crna Gora obavezana prema precima i potomcima. Danas naša država budućnost gradi na savremenim antifašističkim temeljima", istakao je on.

Đukanović je istakao da se odnosi na globalnom planu mogu porediti sa periodom hladnog rata.

"Evropskoj uniji potrebna je unutrašnja konsolidacija", smatra novi predsjednik Crne Gore.

Prema njegovim riječima prioritet države je dinamični ekonomski rast.

On je poručio i da će pokušati da doprinese savladavanju podjela u Crnoj Gori.

"Moramo zaustaviti kriminal i korupciju. Posvetiću se jačanju pozicije Crne Gore u međunarodnoj zajednici", dodao je on.

On se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Filipu Vujanoviću, a obraćanje poslanicima i gostima Đukanović je završio riječima:"Da je vječna Crna Gora!"