SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NESREĆA
 
Đuro Đaković: Nitko nije vidio što se točno dogodilo pri pogibiji radnika
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.02.2018. - 15:02:40
SLAVONSKI BROD - Pogibija radnika u pogonu "Đure Đakovića - Strojne obrade" bila je tema konferencije za novinare na kojoj je u utorak vodstvo te tvrtke izvijestilo kako nema neposrednog svjedoka koji je vidio što se točno dogodilo, ističući da se poštuju sve zakonske procedure o sigurnosti na radu.

Izjave su dali direktor "Đure Đakovića - Strojne obrade" d.o.o. Hrvoje Kekez i predsjednik Uprave "Đuro Đaković grupe" d.d. Marko Bogdanović, koji su izrazili sućut obitelji radnika koji je jučer poginuo tijekom druge smjene u pogonu u Slavonskome Brodu.

"Radnik je radio na radnome mjestu borverk tokara na stroju borverk", rekao je Kekez i dodao da se pri postavljanju materijala na stroj dogodila nesreća u kojoj je radnik poginuo.

"U ovom trenutku ne mogu vam reći točno što se dogodilo. U trenutku same nesreće ljudi koji su bili bliže samom mjestu nesreće, na udaljenosti od desetak metara, radili su svoje poslove. Nemamo neposrednog svjedoka koji je vidio što se dogodilo", istaknuo je.

"Prema onome što je odradila policija i inspektor rada i ostale institucije, prilikom postavljanja komada izvan rada stroja dogodila se nesreća i komad se izvrnuo na radnika", rekao je Kekez i dodao da je poginuli radnik u toj tvrtki radio godinu i pol, a još toliko u sestrinskoj tvrtki unutar "Đuro Đaković grupe".

Izražavajući sućut obitelji, predsjednik Uprave "Đuro Đaković grupe" istaknuo je kako je učinjeno sve za sigurnost ostalih radnika te da će svim djelatnicima biti omogućena psihološka i druga pomoć.

Na pitanje novinara o poštovanju zakonskih procedura o sigurnosti na radu, Bogdanović je odgovorio kako se zakonke procedure poštuju.

"Pretpostavka je da su sve takve procedure bile poštovane. Pustimo policiji i inspektoru rada da odrade svoj posao pa ćemo vidjeti što se stvarno dogodilo", rekao je Bogdanović.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.