SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ROKOVI
 
Đuro Đaković ponovno produžio rok za upis novih dionica
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 24.10.2017. - 13:26:33
ZAGREB - Đuro Đaković Grupa u ponedjeljak je po drugi puta i to za dva dana, do 27. listopada, produžila trajanje razdoblja upisa i uplate novih dionica vezanog uz javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica odnosno dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna.

Nakon prvotnog produženja, kojim je rok za upis novih dionica produžen do 24. listopada, trajanje razdoblja upisa i uplate novih dionica vezanog uz javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica produžava se i trajat će od 9 sati 25. listopada do 13 sati 27. listopada ove godine, kaže se u obavijesti Đuro Đakovć Grupe.

Nakon drugoga produženja razdoblja upisa, Uprava Đuro Đaković Grupe neće donositi daljnje odluke o novim produženjima, dodaje se.

Đuro Đaković Grupa objavila je 6. listopada javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica, čime bi temeljni kapital bio povećan za 250 milijuna kuna.

Glavna skupština Đuro Đaković Grupe je 22. rujna donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna, čime bi se temeljni kapital povećao s 203,06 na 453,06 milijuna kuna.

Sredinom rujna grupa je izvijestila da je zaprimila obvezujuću ponudu zagrebačke tvrtke Crni čelik d.o.o., iza koje stoje inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta, za dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna te preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki.