SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LAŽIRANJE
 
Dvije slovenske osiguravajuće tvrtke lažno oglašavale osiguranje za slučaj raka
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.11.2014. - 11:03:57
LJUBLJANA - Protiv dviju slovenskih osiguravajućih tvrtki čiji su agenti nudili osiguranje za rizik oboljenja od raka podnesene su kaznene prijave zbog poslovne prijevare i lažnog oglašavanja jer su klijentima tvrdili da osnovno zdravstveno osiguranje više ne pokriva troškove liječenja kanceroznih oboljenja, piše u utorak ljubljansko "Delo".

Prijave protiv osiguravajućih društava i njihovih agenata podnio je, u ime više oštećenih osoba, državni zavod za zdravstveno osiguranje. U toj ustanovi tvrde da su osumnjičeni agenti osiguranja u telefonskim kontaktima svjesno obmanjivali svoje klijente iako su znali da troškove liječenja pacijenata s rakom u cijelosti pokriva osnovna polica zdravstvenog osiguranja.

Oni su nudili i sklapali ugovore s mjesečnom premijom od 5 eura, prema kojima oboljeli od raka ima pravo na 5000 eura za bolničke troškove i lijekove.

Budu li optuženi i osuđeni pred sudom, osiguravajućim agentima koji su ugovore zaključivali putem telefona prijeti kazna do pet godina zatvora, a osiguravajućim tvrtkama gubitak licence.