SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREKID
 
eBay prekida suradnju s PayPalom, novi partner im je Adyen
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.02.2018. - 08:36:16
NEW YORK - eBay prekida dugogodišnju suradnju sa servisom za plaćanje PayPal, s čime će početi ove godine u Sjevernoj Americi, a preko PayPala će se na Bayu moći plaćati do 2023. godine.

Kao novog partnera eBay je izabrao nizozemsku kompaniju Adyen koja već surađuje s velikim tehnološkim tvrtkama poput Ubera i Netflixa, a promjena bi trebala smanjiti troškove trgovcima te ponuditi više opcija plaćanja za kupce.

Nakon vijesti o kraju partnerstva s eBayom, dionice PayPala pale su u jednom trenutku za više od 15 posto. PayPal će za kupce koji koriste eBay ostati opcija za plaćanje najmanje do srpnja 2023, priopćeno je. Kompanija Adyen će postupno preuzimati plaćanja eBaya, počevši u Sjevernoj Americi ove godine, a većinu transkacija će preuzeti 2021. godine, piše Business Times. Trenutno svi trgovci koji prodaju svoje proizvode na eBayu moraju imati PayPal račun kako bi mogli primiti uplate od kupaca. eBay je priopćio da će ova promjena rezultirati nižim troškovima obrade plaćanja za trgovce koji prodaju na ovoj platformi, a kupci će dobiti više mogućnosti.

Adyen prihvaća plaćanja u čak 150 valuta. PayPal je do sada doživio velik pad volumena plaćanja, a kupci su na eBayu u 2017. godini kupili proizvode u vrijednosti 24.4 milijarde američkih dolara.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.