SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
EBRD kreditira Voli sa 10 miliona eura
Autor/izvor: SEEbiz / investitor.me
Datum objave: 30.09.2019. - 21:02:44
PODGORICA - Zahvaljujući kreditu od 10 miliona eura koji EBRD obezbjeđuje, potrošači i poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori će imati koristi od daljeg širenja Volija, vodećeg lanca supermarketa u zemlji i jednog od najvećih kupaca lokalnih proizvoda, saopšteno je iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), inače suvlasnika u crnogorskog kompaniji.

Ova sredstva će se koristiti za otvaranje četiri nove Voli prodavnice, uključujući jedan supermarket i jednu manju prodavnicu, kao i za renoviranje i proširenje pet postojećih prodavnica.

Sa tržišnim udijelom od oko 30 odsto i 66 prehrambenih maloprodajnih objekata širom zemlje, Voli je vodeći lanac prehrambenih prodavnica i jedan od najbolje priznatih brendova u Crnoj Gori.

Nove prodavnice će se nalaziti u nedovoljno servisiranim regionima, izvan glavnih urbanih područja, gdje su ovi formati prodavnica još uvijek rijetki. Sredstva EBRD će takođe finansirati obuku najmanje 750 učenika u prodaji i pružanju korisničkih usluga, i na taj način omogućiti mladima pristup osposobljavanju i sticanju novih vjestina i zapošljavanju. Ona će služiti i za obezbjeđenje novih ekonomskih mogućnosti mlađim generacijama u Crnoj Gori.

"Ovo je lijep nastavak naše uspješne saradnje sa preduzećem Voli. Kroz dalju podršku kompaniji pomažemo razvoj veze između poljoprivrednih proizvođača i prodajnih lanaca, kao i jačanje privatnog sektora kako bi postao još otporniji i inovativniji – što predstavlja neke od ključnih izazova u Crnoj Gori ", kazao je Jap Sprej, šef EBRD-a u Crnoj Gori.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Crnoj Gori i do danas je kroz 60 projekata uložio 571 milion eura u različite sektore privrede.

"Strategija Banke u zemlji se fokusira na napore da se pomogne Crnoj Gori da poveća konkurentnost privatnog sektora i na pružanje podrške održivim praksama u turizmu", navodi se u saopštenju EBRD-a.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.