SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AKVIZICIJA
 
Electrolux dogovorio akviziciju Besta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.07.2017. - 14:45:41
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kućanskih aparata Electrolux AB u petak je izvijestio da je dogovorio akviziciju europskog proizvođača kuhinjskih napa Best.

Financijske pojedinosti akvizicije nisu poznate a regulatori je tek trebaju razmotriti. Njezin se dovršetak očekuje tijekom trećeg kvartala 2017. godine.

Tvrtka Best u sastavu je kompanije Broan-NuTone, sjevernoameričkog proizvođača i distributera ventilacijskih proizvoda za kućanstva koji će i dalje projektirati, proizvoditi i prodavati Bestov brend kuhinjskih ventilacijskih proizvoda u Sjevernoj Americi, navodi se u priopćenju.

Best je u 2016. godini ostvario neto prihode od 42 milijuna eura, uz 450 zaposlenih, većinom raspoređenih u proizvodnim postrojenjima u središnjoj Italiji i na jugu Portugala.

Iz Electroluxa poručuju da će im akvizicija omogućiti razvoj kompletne ponude ugradbenih kuhinjskih rješenja i dodatno poduprijeti dugoročni profitabilni rast u regiji.
Dan Arler, čelnik Elecroluxova poslovanja za Europu, Bliski istok i Afriku, kazao je: "Akvizicija Besta savršena je strateška nadopuna koja će ojačati Electroluxove kapacitete za projektiranje, istraživanje i razvoj te proizvodnju kuhinjskih napa, što je ključno da bi se potrošačima pružilo jednostavno izvanredno kulinarsko iskustvo".