SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SURADNJA
 
Električni skuteri: VW i Niu ulaze u suradnju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.05.2019. - 07:21:16
WOLFSBURG - Njemački automobilski div Volkswagen kreće u suradnju s kineskom inovativnom tvrtkom Niu radi ulaska u poslovanje s električnim skuterima.

Tvrtke će zajednički izraditi model Streetmate, koji ima najveću brzinu od 45 kilometara na sat i domet od 60 kilometara, navodi se u izvješću.

Niu je prodao 93.611 električnih skutera širom svijeta u četvrtom kvartalu 2018. godine, 77,9% više nego u prethodnom fiskalnom razdoblju. To nije važno samo zbog činjenice da proizvođač stalno proširuje svoj asortiman proizvoda. Samo u studenome prošle godine u EICMA-i prikazane su brojne inovacije ovog kineskog startupa. Osim toga, u Kini su otvorili 118 novih franšiznih trgovina. Niu sada ima ukupno 760 franšiznih trgovina u 178 kineskih gradova. Međunarodna prodajna mreža sada obuhvaća 27 zemalja.

VW-ov savez s Kinezima dio je trenda. Trenutno proizvođači automobila zaključuju suradnju na mnogim budućim područjima. Primjerice, BMW i Daimler zajedno rade na razvoju usluga autonomne vožnje i mobilnosti, a Volkswagen također želi otvoriti svoju platformu za električna vozila drugim proizvođačima i radi zajedno s američkim proizvođačem automobila Ford na različitim područjima.