SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Ericsson Nikola Tesla proširuje LTE mrežu HT Eroneta
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.07.2019. - 10:20:41
MOSTAR - HT Eronet i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju svoju suradnju potpisom okvirnog ugovora za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

Ugovor vrijedan 34 milijuna kuna u Mostaru su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800MHz i 1800MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike ovog bosansko-hercegovačkog operatora. Ericsson je jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eroneta. Zahvaljujući opremi radijskog sustava, koja je spremna za 5G i IoT, HT Eronet će, u budućnosti, moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju.

"Potpisani LTE ugovor s Ericsson Nikolom Teslom strateški je korak u suradnji naših dviju kompanija. Sretni smo što je Ericsson Nikola Tesla naš tehnološki partner u modernizaciji naše mreže. Zahvaljujući tome, svojim korisnicima ćemo pružiti najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu", komentirao je Primorac.

Gordana Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje s HT Eronetom. "Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području, otvoriti mogućnosti i za 5G", kazala je Kovačević.