SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBVEZNICE
 
Erste banka na domaćem tržištu izdala obveznice u iznosu od 50 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.12.2017. - 13:01:00
Zadnja izmjena: 01.12.2017. - 13:04:06
ZAGREB - Erste&Steiermärkische Bank uspješno je realizirala javnu ponudu obveznica na domaćem tržištu kapitala, a dospijeće tih obveznica, ukupnog nominalnog iznosa 50 milijuna eura, je 2022. godine, izvijestila je u petak ta banka.

Izdanje obveznica realizirano je uz godišnju kamatnu stopu od 1,8125 posto s polugodišnjom isplatom kamate, što ujedno predstavlja i prinos do dospijeća obveznica. Obveznice su izdane po cijeni 100 posto u odnosu na nominalni iznos.

Primarno namijenjene fizičkim osobama, obveznice Erste banke izazvale su veliki interes ulagača, veći od maksimalnog planiranog iznosa izdanja od 50 milijuna eura.

U konačnoj alokaciji s gotovo 98 posto u odnosu na konačni iznos izdanja, sudjelovala je upravo ova kategorija ulagača, pa je tako obveznice Erste banke upisalo više od 200 fizičkih osoba, dok je pravnim osobama alocirano nešto više od 2 posto izdanja, navodi se u priopćenju banke.

Dodaje se i da se radi o trećem izdanju obveznica Erste banke na domaćem tržištu kapitala.

"U skladu sa strategijom financiranja, Erste banka je prikupljanjem sredstava putem obveznica diverzificirala izvore sredstava za svoje temeljno poslovanje te kao jedina poslovna banka u Hrvatskoj s višestrukim izdanjima obveznica na domaćem tržištu kapitala, ponovno dala doprinos njegovom razvoju", navodi se u priopćenju.

Datum izdanja, odnosno uvrštenja obveznica u usluge depozitorija, poravnanja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva je 30. studenog 2017. godine, a obveznice će po odobrenju uvrštenja od strane Zagrebačke burze biti uvrštene na službeno tržište.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.