SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MIROVINCI
 
Erste Plavi kupio 4,5% udjela u Viktoru Lencu
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 17.05.2018. - 11:48:16
RIJEKA - Kao što smo jučer objavili, napuljska Palumbo grupa u početnom je preslagivanju vlasničke strukture u brodogradilištu »Viktor Lenac« uspjela kupiti najveći broj dionica, čime su postali treći po vlasničkom udjelu.

Trenutno raspolažu sa 14,13 posto udjela za koji su, prema nekim pretpostavkama, dosad izdvojili oko 21 milijun kuna. Do ovog su stigli tako da su najprije kupili oko 4,5 posto dionica od Uljanika dok su drugi, veći paket, koncem prošlog tjedna kupili od zadarske Tankerske plovidbe.

Sve upućuje da su napuljski brodograditelji, odnosno obitelj Palumbo, jako zainteresirani i za većinski paket vlasništva nad brodogradilištem u Martinšćici. Interes koji pokazuju za »Lenac« nije od jučer, njihovi kontakti i vrzmanja oko ovog brodogradilišta datiraju mjesecima unazad.

Da je interes Talijana velik, upućuju i zasad nepotvrđene informacije prema kojima je vrh Palumbo grupe za idući tjedan najavio mogućnost dolaska u »Lenac«.

Ipak, bez obzira na respektabilan vlasnički udio kojim Palumbo u ovom trenutku raspolaže, još je neizvjestan put do stjecanja većinskog kontrolnog paketa dionica u ovom kvarnerskom brodogradilištu koje je, podsjetimo, lanjsku godinu zaključio s rekordnom dobiti od 37 milijuna kuna.

Prodaja paketa od po 9 posto od strane Uljanika i Tankerske bila je samo uvod, zagrijavanje, a sada slijedi prava »igra« za koju i drugi ulagači pokazuju intenciju uključiti se.

Već određeno vrijeme šuška se o određenom američkom fondu, ali oni zasad nisu »iskeširali« ni kupili ni jednu dionicu »Lenca«, ali zato jesu domaći mirovinski fondovi, odnosno Erste Plavi koji su od jučer vlasnici 4,5 posto dionica »Lenca« koje su kupili iz Uljanikovog portfelja.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.