SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Erste proglašena za banku godine u Crnoj Gori
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.11.2018. - 20:39:51
PODGORICA - Erste banka dobitnik je nagrade "Banka godine u Crnoj Gori", koju dodjeljuje svjetski uticajan finansijski magazin "The Banker", u izdanju "Financial Times Group".

Nagrada "Banka godine u Crnoj Gori" uručena je sinoć glavnom izvršnom direktoru Erste banke Aleksi Lukiću, na ceremoniji održanoj u Londonu.

"Ponosan sam što je Erste banka ponovo osvojila ovu prestižnu nagradu i što je četvrti put proglašena najboljom bankom u Crnoj Gori. Na pragu obilježavanja decenije uspješnog poslovanja u Crnoj Gori, Erste banka je izgradila poziciju pouzdanog partnera stanovništvu, privredi i javnom sektoru, sa prepoznatljivim standardom usluge. Ostvareni rezultati potvrđuju ispravnost naše poslovne strategije. Uz tim sastavljen od ljudi koji su spremni da prihvate i predvode promjene koje donose novi kvalitet na tržištu, uvjeren sam u nastavak uspješnog poslovanja i naše snažne podrške razvoju ekonomije i šire društvene zajednice", rekao je Lukić.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, strateške inicijative, tehnologija i novi proizvodi i usluge.

O dobitnicima nagrada odlučuje urednički tim magazina, u kojem se nalaze i specijalisti za regije i sektore. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih 12 mjeseci, a velike i manje banke se nadmeću ravnopravno. Ove godine priznanje je dodijeljeno u 140 država svijeta.

Sa sjedištem u Londonu, magazin "The Banker" je među najuticajnijim finansijskim časopisima. Još od 1926, "The Banker" objavljuje globalne finansijske informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima.