SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Etihad i Qatar Airways planiraju nove letove na linijama za Beograd
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 14.05.2018. - 10:15:53
BEOGRAD - Aviokompanija Etihad Airways želi dodatno povećanje kapaciteta na putničkoj liniji od Abu Dabija do Beograda.

Kako prenosi portal Aviatica, Etihad Airways čeka na odobrenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) za povećanje broja letova na svojoj liniji od Abu Dabija do Beograda.

Ova kompanija je ranije planirala povećanje letova sa sedam na deset nedeljno, ali prema najnovijim informacijama biće 12 letova nedeljno.

Ukoliko dobiju odobrenje Direktorata to će značiti dodatnih pet letova nedeljno na ovoj liniji sa koje se Air Serbia povukla u novembru 2017. Do tada su dve aviokompanije zajedno obavljale dva leta dnevno, ukupno 14 nedeljno.

Takođe, Etihad Airways je od nedavno počeo sa novom kargo linijom Abu Dabi – East Midlands – Beograd – Abu Dabi, a u planu je povećanje kapaciteta uvođenjem drugog leta subotom uveče počev od 2. juna.

I Qatar Airways planira dodatne letove

Kako Aviatica prenosi, Qatar Airways je zatražio od Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) promenu reda letenja uvođenjem četiri dodatna leta tokom nedelje.

Ukoliko DCV odobri ovu promenu, avioni Qatar Airwaysa bi već od 12. juna mogli da sleću na beogradski aerodrom i po dva puta dnevno pojedinim danima.

Dodatni letovi bi bili realizovani ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom.